Uyduruk Tatlar

Chicken tikka

0

Bu vereceğim tarif aslında Hint Mutfağı diye geçse de, aslında İngiltere’de değişime uğramış Hint Mutfağı demek daha doğru olur. Chicken Tikka’nın ingilizlerin en sevdiği yemek olduğu söylenir. İngilizleri bilmem ama benim en sevdiğim yemekler arasında yer alır. Marine etmek için kullanacağımız sosu baharat çeşit sayısı bakımından oldukça zahmetli gelebilir. Büyük marketlerde satılan hazır soslardan satın alınarak bu işlem kolaykaştırılabilir. Uğraşamam derseniz, şunu deneyin, en kısa zamanda bir Hint restaurant’ına gidin ve deneyin. Tandır’da pişirilmiş et’in lezzeti damağımıza hiç de yabancı değil.

Malzemeler

1 kilo tavuk göğüs fileto, her parçayı ikiye bölün.

½ bardak yoğurt

2½ çaykaşığı dövülmüş sarımsak

2½ çaykaşığı taze zencefil

50 ml zeytinyağı

2½ çaykaşığı tuz

1½ çay kaşığı kimyon

3 çaykaşığı garam masala (hint baharat karışımı)

½ çay kaşığı acı kırmızı biber(isteğe göre)
4 çay kaşığı limon suyu

5 çay kaşığı tatlı kırmızı biber (renk vermesi için)

Tüm malzeneyi yoğurtla beraber iyice karıştırıp, tavuklara sosu iyice yedirecek şekilde marine edin, 8 saat buzdolabında bekletetin. Gece boyu da bekletebilirsiniz.

180 derece ısıtılmış fırında 15 derece bir tarafı piştikten sonra, diğer tarafını çevirip 5 dakika adha pişirin. Fırınınızın ızgara kısmı varsa ızgara kısmını seçebilirsiniz( ben ızgara kullanıyorum), orjinali tandır’da piştiği için, metal bir kaba küçük bir kömür parçası koyarak fırının alt kısmına koyabilirsiniz ki o da duman lezzeti verebilir. Mangal yapma seçenğiniz varsa, mangal seçeneğini kullanabilirsiniz. Servis yapmadan önce üzerine limon suyu ve masala baharatı serpin. (İsterseniz önce küçük bir parça tavuğa serpip, tadına bakın ve ona göre karar verin.)

Özel not: Mangal kömüründen gelen, duman ve alevler ette kanser yapıcı maddelerin oluşumuna yol açıyor. Bu nedenle mangal yaparken eti, ateş ve kömürden uzak tutmak gerekiyor. En iyisi siz fırında ızgara seçeneğinde yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder